Dizajn web banera, ikonica i infografike

Web baner je vrsta reklame kojom želite da privučete posetioce nekog određenog sajta na svoj sopstveni. Sadržaj banera se čuva na reklamnom serveru i učitava prilikom otvaranja web stranice na kojoj je postavljen. Naravno, ovakva usluga se plaća vlasniku dotične stranice, a cena zavisi od pozicije banera na njoj (logično, najviše ćete platiti ako je baner na samom vrhu). U najvećem broju slučajeva baner je slika u nekom od formata prihvatljivih za web, mada je moguće postaviti i audio ili video animaciju (flash banner).

Svrha ikonica je da na što bolji način grafički predstave određenu radnju, aplikaciju, temu ili kategoriju informacija. Ikonice često predstavljaju linkove koji nas vode na druge web stranice, ali i logo kompanije se ubraja u ovu kategoriju a na njega se ne može kliknuti. Ikonice su obično grupisane na određenom mestu na stranici. Za razliku od ikonica, infografike prenose nešto složenije informacije. Najčešće su u formi dijagrama, grafika ili druge slike tog tipa i propraćene su minimumom teksta, a cilj im je da na lako shvatljiv način predstave neki složen koncept, ideju ili analizu.

Dizajnerski tim Digitalne prodavnice poseduje sva neophodna znanja za izradu web banera, ikonica i infografika. Nakon razmatranja vaših zahteva, naši stručnjaci će vam u kratkom roku ponuditi kreativna i originalna rešenja za vašu reklamu, logo kompanije ili bilo koji detalj kojem želite da date posebno grafičko obeležje. Vi nama poverenje, mi vama rezultat kojim ćete garantovano biti zadovoljni!